Бивш срещу настоящ зам.-кмет в спор за кметския пост в Бургас Двамата може да се окажат в пряк двубой за кметския пост в града на местните избори през 2011-та година. Заявка за това вече даде доц. Любчева, която явно е решила да се пробва в кандидат-кметската надпревара. Дали обаче Любчева ще бъде кандидат на БСП в Бургас ще решат самите социалисти. Номинациите в редиците на червените се правят от първичните партийни организации. А критериите за кандидат-кмета и кандидатите за общински съветници ще бъдат оповестени на конференция на партията през юни. До тогава меракът на бившия зам.-кмет по култура и образование на община Бургас Маруся Любчева да се кандидатира за кмет на общината си остава само желание.

Настоящият зам.-кмет по строителство Костадин Марков не е изразил гласно желание да се цели в поста на настоящия градоначалник Димитър Николов. Неговите съпартийци от СДС Бургас обаче заявиха, че той си остава техния лидер и е подходяща кандидатура за този пост.

В началото на лятото от БСП се очаква зда излязат първите официални новини кой ще бъде техния кандидат и каква ще е стратегията им за местните избори.

Галерия