DSC_8491

DSC_8491

Бизнесмен, художник и меценат черпи за ЧРД ясно, че той празнува датата на своето раждане. За непознатите или тези, които са чували само за него, ще припомним, че бизнесменът е един от най-големите съвременни благодетели в областта на изобразителното изкуство. Куртлаков, сам осенен от рисуването и фотографията, създаде галерия, носеща името на град Бургас. В нея в продължение на години бургаски и чужди автори от цялата страна показват своето творчество. Куртлаков е един от първите, който започна да отличава млади творци. Не спира и сега да помага на тези, които искат да покажат своите възможности в областта на изобразителното изкуство, а защо не и в журналистиката.

Екипът на сайт "Черноморие", който е продължител на местните издания на "24 часа" и "Труд", в продължение на 16 години винаги е бил до Руси Куртлаков. Винаги в буквалния смисъл, защото той е канел в своята галерия такива големи имена от класата на Дора Бонева, състудентка на световноизвестния български художник Христо Явашев - Кристо. 
Екипът на сайт "Черноморие" вдига символично чаша за наздравица за г-н Руси Куртлаков. Като му пожелаваме от сърце здраве, творчески успехи и бизнес дела и да продължи да бъде благодетел. Надяваме се, че след години той ще бъде вторият Коджакафалията на Бургас.