Любен Дилов - син бе водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС на парламентарните избори на 4-ти април. Синмки Архив Черноморие-бг

Любен Дилов - син бе водач на листата на коалиция ГЕРБ - СДС на парламентарните избори на 4-ти април. Синмки Архив Черноморие-бг

Любен Дилов - син е номиниран за министър на туризма в проекто кабинета на ГЕРБ с министър - председател Даниел Митов. Имената на министрите бяха обявени от лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила му във фейсбук.

За вицепремиер и министър на отбраната е номиниран Румен Христов. Томислав Дончев, като "най-големия експерт по европейските фондове", е предложен за ресорен министър.

Калин Вельов за министър на културата, Десислава Танева за министър земеделието, Жечо Станков за министър на икономиката, Делян Добрев за министър на енергетиката. Красен Кралев за министър на спорта, Любен Дилов за министър на туризма, Красимир Вълчев за министър на образованието, Костадин Ангелов - за министър на здравеопазването, Екатерина Захариева за външен министър, Кирил Ананиев за министър на финансите, Александър Иванов за министър на регионалното развитие, Десислава Ахладова за министър на правосъдието, Росен Желязков за министър на транспорта, Ивелина Василева за министър на околната среда и водите.

"Партията единодушно застава зад Даниел Митов, след това за министър на отбраната – Румен Христов. Не мога кажа, че някой от министрите е работил слабо. Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае. Такова е времето, такива са изборите", поясни Борисов и подчерта, че има осем нови лица в така предложения състав на кабинет.

Любен Дилов - син бе водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас. Ивелина Василева вече е била министър на околната среда и водите, а Жечо Станков - зам.-министър на енергетиката.

Любен Дилов - син и Ивелина Василева положиха клетва миналата седмица като новоизбрани депутати от листата на коалицията от Бургас. На Жечо Станков не му достигнаха 33 преференции, за да пренареди листата и да влезе в 45-то Народно събрание.

Дилов - син: Слави ще изпие горчивата чаша на подкрепа от БСП и ДПС

Галерия