BB2

BB2

Бойко Борисов представи новия спонсор на БК "Черно море"

да спонсорират този спорт, но никоя от тях не пожела. След като до преди няколко дни имаше реална опасност баскетболният отбор да престане да съществува вчера министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски свика борд и на него беше взето решение Пристанище Варна да спосорира баскетбола с 500 000 лв. без ДДС всяка година. Това съобщи днес в морската столица премиерът Бойко Борисов по време на инпровизирана среща със спортната общественост на града. Той беше придружен от вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министърът на транспорта, съобщенията и информационните технологии Ивайло Московски. На церемонията присъстваха и гимнастикът Йордан Йоввеч, както и областният управител Данчо Симеонов, кметът Кирил Йорданов, и областният координатор на ГЕРБ Иван Портних.
По думите на премиерът БК "Черно море" ще бъде спонсориран от "Пристанище Варна", тъй като тази година печалбата на дружеството е нараснала със 72%. Той допълни, че това се е наложило, защото баскетболният клуб е един от символите на града. Борисов каза още, че правителството по всякакъв начин ще спонсорира развитието на спорта в града.
По време на церемонията премиерът съобщи, че правителството е превело на Община Варна 374 000 лв. за лекоатлетическо оборудване, за което гимнастика Йордан Йовчев благодари от името на спортистите. Бойко Борисов заяви, че е много доволен от представянето на българските олимпийци в Лондон.

Днес+