New_Image5

New_Image5

Бойни кораби обсадиха остров "Света Анастасия"

 "Бургас" бяха използвани да реализиран сложната операция по прехвърляне на тежките строителни машини и инертния материал на емблематичния за бургазлии остров.

Причината е продължаващата реконструкция на съществуващите там сгради, благоустрояването на района и ремонтът на пристана, които продължават с пълно темпо.

Фирмите, ангажирани с извършване на строителните дейности на романтичното късче земя, се възползват от всеки хубав ден след обилните валежи през последните седмици.

В напреднала фаза е работата по реставрацията на всички сгради на острова.

Вече са изпълнени грубите мазилки и всички фугировки по фасадите на църквата. Завършени са и вътрешните дървени тавани. В момента се полагат финишните слоеве необходими за художествената реставрация. Готови са още топлоизолациите и ламаринените обшивки по покрива й и се редят керемидите на църквата.

Усилено се работи по малката и голяма манастирска сграда. Вътрешните инсталации са напълно готови, възстановени са покривите, както и значителна част от мазилките и обшивките по фасадите им.

Положена е част от мрежата за алейно осветление и се работи по благоустрояване на района. Предстои стартиране на строително – монатажните по възстановяване на пристана.