С демонстрации в залива завърши международното учение. Снимки Черноморие-бг

С демонстрации в залива завърши международното учение. Снимки Черноморие-бг

"Бриз'2020" завърши с показно на участниците във военноморското учение. То се проведе тази седмица в акваторията на Бургаския залив. Специални гости на демонстрациите бяха президентът и върховен главнокомандващ на българската армия Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

От борда на фрегата "Горди" гостите на учението имаха възможност да наблюдават различни епизоди от учението на море и на брега: "Борба с пожар на борда на кораб в пристанище Бургас"; "Преодоляване на последствията от инцидент с търговски кораб на море"; "Ограничаване на петролен разлив на море"; "Операция по овладяване на похитен търговски кораб". Участниците в учението показаха и как се действа при евакуация на ранен от борда на кораб и как се отразяват  атаки на въздушен противник. Имаше и показно за атака на подводница от единичен кораб с използване на противоподводни бомби, както и артилерийска стрелба по въздушна цел, артилерийска стрелба от вертолет AS 565 MB по морска цел.

В ежегодното учение "Бриз" участват 27 плавателни съда, 2 самолета, 7 вертолета и 2 413 военнослужещи от ВМС на България, Белгия, Грузия, Гърция, Италия, Испания, Румъния, САЩ, Турция и Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса.

Галерия