Автобусът с мигрантите помля полицейския автомобил, в който са били двамата униформени. Снимка Архив Черноморие-бг

Автобусът с мигрантите помля полицейския автомобил, в който са били двамата униформени. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургас ще изпрати в последния им път двамата загинали полицаи. Атанас Панайотов Градев, 43-годишен, командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" към Първо Районно управление, с 18 години стаж в системата на МВР и Йордан Радостинов Илиев, старши полицай в сектор "Охранителна полиция" също в Първо РУ, със 7 години стаж загинаха на 25-ти август сутринта при изпълнение на служебния си дълг. Автобус с 47 мигранти, които са влезли незаконно у нас, прегази автомобила, в който са били двамата полицаи. Те са направили опит да спрат автобуса, който е успял да премине през два поста на Гранична полиция и не се е подчинил на разпореждането да спре.

Задържани за петима души, трима от които са сирийци и двама български граждани. Сирийците са настанени в бежанския център в Харманли и са замесени в трафика на мигрантите.

Сирийци от центъра в Хармални са задържани на трафика на 47 мигранти

Днес в цялата област е обявен Ден на траур в памет на загиналите полицаи. Служители от различните структури на Областна дирекция на МВР ще се включат в изпращането на двамата си колеги. В 13.00 часа ще започне траурната церемония пред сградата на Регионална дирекция по пожарна безопасност и защита на население. С включен светлинен сигнал ще бъдат извадени протипожарните автомобили, а личния състав ще сведе глави в едноминутно мълчание. В останалите звена ще се проведат сходни церемонии.

Галерия