DSC_4752

DSC_4752

Бургаското летище с Терминал 2 преплетени идейно със символа на българската роза.

Общата стойност на инвестицията за изграждането на терминала и свързаната с функционирането му инфраструктура е 80 млн. лева.

Новите пътнически терминали на летищата в Бургас и Варна донесоха на дружеството концесионер приз за "Най-голяма инвестиция в туризма на 2013 г.".

Сградата се простира на площ от  близо  21 000 кв. м., с обширни площи за и пристигащи и заминаващи пътници. Приложена е най-модерната линия за  управление на системите за обслужване на пътници и багаж, с пълна интегрираност на отделните системи и електронно измерване и регулиране на процесите в терминала. Модерна техника за обслужване, енергоефективност и гъвкаво разпределение на пространствата допълват предимствата на новата сграда.

Атрактивни търговски зони с ресторанти, барове и магазини на известни марки, както и комфортни открити пространства се предлагат в  услуга на пътниците на Терминал 2 на "Летище Бургас".

По случай откриването на новия пътнически терминал и празника на Бургас, на 5 декември от 13 до 16 часа, ще се проведе Ден на отворените врати за всички граждани, които желаят да разгледат новия терминал.