P2180715

P2180715

Бургазлия топи компания пред министър Бобева

До днес обаче не е ясно кой е новият собственик. От "Пи Ес проджект" търсят съдействие от държавата, за да се свържат с него и да се договорят да ремонта и изработване на кораби.

В тази връзка те се срещнаха и с министър Бобева, за да потърсят съдействие от страна на държавата при решаване на казуса. "Някой я е подготвил и й е говорил глупости за нас. Знаем кой е той, но не мога да му кажа името, защото не съм свидетел. Той е местен човек, бургазлия, фамилното му име започва с "К". Ние нямаме намерение да го гоним или критикуваме", коментира Радослав Вълчев - представител на "Пи Ес проджект". На срещата с министър Бобева присъствали и депутатът от "Коалиция за България" Атанас Зафиров, както и областният управител Павел Маринов.

Министър Бобева се обадила и на кмета на община Бургас Димитър Николов, и той категорично й казал, че няма различия, защото по отношение на корабостроителницата всички били единни. Бобева поела ангажимент до петък да направи проверка на финансовото състояние на корабостроителницата, за да станат ясни нейните дългове. Тя щяла да има и срещи с кредиторите, защото трябвало да се изяснят задълженията към държавата, за да може тя да стане основен кредитор.
От "Пи Ес проджект" заявиха, че нямат намерение да преговарят с външни собственици, а само с държавата. Стана ясно и, че Агенцията по вписвания отказала преригистрацията на предприятието с мотив, че не е изяснено представителството на собственика. Не било ясно кой е той и има ли право на разпоредителни действия. Правени били опити през 10 дни да се промени регистрацията на предприятието.