Проливният дъжд сериозно е увредил ивиците в Созопол

Проливният дъжд сериозно е увредил ивиците в Созопол

Бурята отнесе част от пясъка на созополските плажове. Дъждът сериозно е увредил ивиците "Созопол - централен" и "Хармани". Пороят е образувал огромни канали и коловози по двата най-атрактивни плажа по южното Черноморие, сигнализира концесионерът.

Жестоко засегнат от наводнението е "Хармани". Там по-голяма част от пясъка е отнесен в морето.

"Необходими са спешни мерки за запазването на ивиците, тъй като доста пясък е отнесен в морето. В качеството си на концесионер, ще направим всичко необходимо, за да отстрани всички щети и да възстанови изцяло пясъчните ивици. Проблемът обаче с градската инфраструктурата остава нерешен и при следващи дъждове ситуацията ще се повтори. За пореден път ще вложим огромни средства и сили за да възстановим напълно двете ивици, да ги приведем в безупречно състояние, в каквото бяха до преди часове. Отправяме призив към компетентните институции да вземат спешни мерки, така че проблемът с наводненията в Созопол да бъде кардинално решен", коментира концесионерът на двете ивици Кирил Спасов.

Той допълни, че е подготвил писма до Министерството на туризма, Община Созопол, с които уведомява, че ще използва необходимия ресурс за отстраняване на щетите във време, в което да не се пречи на плажуващите.

Само преди броени дни бе открит летния сезон в Созопол. И двете ивици получиха отличието "Син флаг".

В Созопол откриха сезона, очакват българи и чужденци

Галерия