Царево събра 2 700 000 лв за три месеца

500 000 лева от приходите ще бъдат заделени за започналите ремонти на улиците в общината. За кърпенето на дупките по четвъртокласната пътна мрежа общината е получила от държавния бюджет 130 000 лева.

 

Кметът Петко Арнаудов разпореди на кметовете на отделните селища да направят пълен оглед и инвентаризация на уличната мрежа и да заявят нуждите от асфалтиране. Средства ще бъдат насочени и за ремонт на пътищата към селата Кости и Бродилово, които се радват на голям интерес през пролетния и летния сезон.

Община Царево закупи работен автомобил "Фолксваген Пасат". Возилото струва 41 000 лева без ДДС, но е купено с отстъпка. Заделени са средства и за нов автомобил за домашния социален патронаж, както и сметосъбирачна техника и миячна машина за почистване на улиците. Само за сметопочистваща и сметосъбираща техника са планирани 300 000 лева, а за работния автомобил общинските съветници са гласували 60 000 лева, от които общината след покупката на фолсквагена е икономисала една трета от средствата.

"Избрахме най - евтината оферта, оцелихме и период с отстъпка. Подменихме стария автомобил на общинска администрация "Фолксваген Пасат", производство 1994, който беше дарение на общината, втора ръка. Автомобилът беше на 365 000 километра, често дефектираше и многократно е аварирал по пътищата", каза кметът на общината Петко Арнаудов.