Ценители учредиха Гурме клуб в Бургас Клубът носи името "Черната перла" като едноименния ресторант в хотел "Бургас".

На входа гостите бяха посрещнати от домакините с напитка "Боле" - невероятна смес от вино, шампанско, водка и резенчета ягода и краставица. Питието съчетава несъчетаеми на пръв поглед съставки. В гурмето обаче точно това е предизвикателството към майсторите-готвачи и ценителите - вкусовото разнообразие и смесването на сладко и солено. Важното при гурмето е начина на хранена. Поднесения специалитет се дегустира бавно, така че с небцето да се усетят вкусовете на всяка съставка, включена в него.

Дегустацията започна със салата от сьомга, гарнирана с чери домати и аспержи, поднесени в кошничка от пармезан. Последва тортила с мус от авокадо, миди и скариди. Третото ястие бе заешко руло с пюре от моркови и портокали. Екипът на ресторантът беше сътворил кулинарни произведения, които бяха наслада и за очите. Подготовката за вечерта е продължила два дни.

В гурме менюто бяха включени и още пикантни и разнообразни ястия. На финала гостите опитаха и от сладкишите, кремовете и тортите.

Идеята е членовете на новосъздадения клуб да се събират на определен период от време и да дегустират различни специалитети, както и да изпробват сами някои от рецептите.