Чакат US посланика за премиерата на "Облак рай", билетите свършиха

с ролята си в сериала "Стъклен дом" б.а.), за която това е първата роля в театъра.

 

За посланика е запазено място на 8-ми ред в храма на Мелпомена. "Знам, че има пътуване в Ямбол на 21 януари и очакваме същата вечер да е зрител в театъра. Поканили сме и областния управител Константин Гребенаров, и кмета Димитър Николов", каза директорът на ДТ"Адриана Будевска" Борислав Чакринов.

 

"Облак рай" е вторият спектакъл, който режисьора Богдан Петканин поставя в бургаския театър. Заглавието е по пиеса на Николай Достал и кино-сценария на филма "Облак рай". Сценичната версия е на Петканин. В пиесата играят Иван Бърнев, Яна Маринова, Фахрадин Фахрадинов, Аглика Бояджиева, Полин Лалова, Зорница Ковачева, Стоян Памуков, Николай Стоименов, Асен Лозанов, Тони Минасян, Венелин Георгиев и Венелин Джанков.

Петканин е поставял заглавието в Студенския театър в НАТФИЗ. Сега се връща към него за втори път. "Доволен съм, че главната роля се изпълнява от Иван Бърнев, защото той не е актьор който често напуска столичните театри и избира честота на своите участия", разказа режисьорът. Той сподели още, че е гледал Яна Маринова в телевизионния сериал и има представа от качествата й. Петканин твърди, че разпределението на ролите е 70% гаранция за успеха на едно представление.

Пиесата има своята премиера на 20-ти януари. За това представление и за другите две, които ще се играят да края на месеца на 21 и 27 билети няма. На привършване са и билетите за представлението насрочено за 7 февруари.

 

Снимки Етелка Пирева