Възпитаниците на треньора Петър Йонов до 19 г. се класираха в Топ 4

Възпитаниците на треньора Петър Йонов до 19 г. се класираха в Топ 4

Ватерполният "Черноморец" продължава да бъде един от най-развитите центрове на водната топка в България. И тази година бургаският клуб се представя отлично в държавните първенства, а поредното сериозно постижение записаха юношите старша възраст.

Възпитаниците на треньора Петър Йонов до 19 г. станаха третият от клуба отбор за настоящия сезон, който се класира в Топ 4 на Българя.

По-рано места в Суперфинала извоюваха юношите до 17 г. и мъжете. Присъствието на трета възраст в държавни финали е показателно за ролята на "Черноморец" в развитието на този атрактивен спорт в морския ни град.

"Труден психологически турнир. Тази възраст - U19, беше под въпрос за участие в настоящия сезон. Момчетата обаче показаха характер и се представиха на ниво. Поздравявам ги с това сериозно постижение. Класирането ни в топ 4 на Българя повдига духа на всички в клуба. Надявам се да излезем достатъчно подготвени във финала", сподели председателят и главен треньор Петър Йонов.

Във втория турнир участваха шест отбора. "Черноморец" записа четири победи и зае второто място в квалификацията, даваща право за участие в битката за медалите.

На столичния басейн "Диана" тимът на "Черноморец" елиминира "Тича" с 22:5, "Комодор" с 13:12, "Славия" с 10:8 и "Ботев 2000" с 11:10. Единствената загуба "акулите" понесоха от "Локомотив НН", който зае първо място.

В надпреварата ватерполистите ни са участвали с кадрови проблеми, като се е наложило вторият вратар Александър Раднев да бъде преквалифициран в полеви играч, разкри треньорът на бургаския тим.

Така в Суперфинала се събраха "Черноморец", "Локомотив НН" и по-рано спечелилите квалификации №1 - "КПС Варна" и "Аква спорт".

Вече е ясен съперникът на "Черноморец" в полуфинала. Това е "Аква Спорт". Другата двойка е "Локомотив НН" - "КПС Варна". Жребият е повторение на този, който беше изтеглен за полуфиналната фаза в мъжкото първенство през февруари.

Извън първата четворка останаха столичните ЦСКА, "Славия", варненските "Комодор" и "Тича".

По предварителна програма мачовете от Суперфинала за U19 ще се играят на 16-17 май във Варна.