Cher156

Cher156

"Черноморец" с победа при старта за купата на България

- Плевен с 4:0. И двата отбора изиграха един спокоен мач, без излишни емоции и драми, като закономерно по-добрият победи.

Още от началото на срещата момчетата на Димитър Димитров взеха инициативата и показаха, че са по-добрият отбор на терена. Първите по-опасни положения за гол се откриха пред Преслав Йорданов и Даниел Младенов. В 41-та минута Гаел проби по десния фланг, центрира остро по земя и за Преслав Йорданов остана само да забоде топката в мрежата за 1:0. В минутката от продължението на първата част "акулите" предрешиха нещата. Георги Терзиев покачи на 2:0, след като засече с глава от корнер.Cher155

През втората част и двата тима понамалиха оборотите и мача на практика се доиграваше. Въпреки това бургазлии успяха да отбележат още две попадения. Класическото 3:0 оформи Дани Младенов, а точка на спора сложи влезлият като резерва Уатара.

Реваншът на стадион "Лазур" е в края на ноември.

"Не мога да кажа, че се получи кой знае колко тежък мач. Наистина искахме да спечелим този двубой, но все пак дадохме почивка на някои футболисти, с оглед на тежкото гостуване, което ни предстои. Смятам, че след първите два гола, мачът просто се доиграваше. Отборът на "Спартак" - Плевен ми направи добро впечатление, футболистите импровизираха, показаха някои добри идеи. Може би и теренът ги затрудняваше до някъде, тъй като беше доста неравен. Убеден съм, че на по-добър терен, те ще покажат по-добър футбол", сподели след края на двубоя старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров.