IMGP4152-1

IMGP4152-1

"Черноморец" взе 3 точки от "Пирин" с оглед на показаното и създадените положения.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на бившия изпълнителен директор на "Черноморец" - Тодор Хънков, който изгуби битката с тежко заболяване. Още в първите минути момчетата на Димитър Димитров имаха възможност да поведат чрез Уатара. Домакините също отговориха с положение пред вратата на Стоян Колев, но то не доведе до нищо опасно. След първите 10 минути, „акулите” взеха инициативата в свои ръце и започнаха настоятелно да търсят попадението. Логичното се случи в 24-та минута, когато Исуф Уатара беше изведен от Георги Терзиев и сам срещу вратаря отбеляза победния гол в мача. До края на първата част гостите от Бургас можеха на няколко пъти да сложат край на интригата в двубоя, но липсваше концентрация в завършващата фаза.
Втората част също премина на високи обороти. Въпреки опитите на домакините да се върнат в двубоя, черноморци изцяло контролираха нещата. Най-чистото положение за гол се откри пред Венцислав Христов, който излезе очи в очи с вратаря, но ударът му бе отразен. Пропуски още направиха Венелин Филипов и Гаел. Домакините също имаха няколко добри положения, но Стоян Колев отново беше на висота и не им остави никакви шансове.
С актив от 18 точки, отборът на "Черноморец" заема 6-то място във временното класиране. В следващия кръг "акулите" приемат тима на "Етър" Велико Търново.
"Напълно заслужен успех. Смятам, че постигнахме напълно заслужен успех на фона на показаното днес. Въпреки това се вижда, че продължава да ни лиспва класа. Имахме много положения, с които можехме да си решим мача. Това не е липса на късмет и шанс. Според мен нямаме нужното самочувствие и класа пред гола. Радостното е, че играем доста силно във фаза защита. В последните няколко мача почти нямаме голови положения пред нашата врата, което е добър атестат за играта на хората в защита, а и на целия отбор", сподели след края на двубоя старши треньорът на бургазлии Димитър Димитров.