Честита 2011 г.!

С обратно броене и много настроение бургазлии посрещнаха новата 2011 година на площад "Тройката" в центъра на града. Въпреки ниските температури и студа навън, стотици излязоха, за да изпратят старата година с близки и непознати под открито небе. Рок и народна музика звуча в отиващите си часове на старата и в първите минути на новата година.

Точно в полунощ кметът на община Бургас Димитър Николов поздрави празнуващите и пожела здраве, и работа за тези, които са я загубили през изминалата вече година. Купонът продължи с гръм на шампанско и заря, която освети нощното небе над града под звуците на народната музика и хорото, което се изви на площада.

Заради ремонта на улица "Александровска" и сцената тази година беше преместена, което затрудни в известна степен празнуващите. За да не се настъпват един друг, хванатите на хорото стъпваха направо в градинките на "Тройката". Така след края на купона имаше и изпотъпкана растителност.

За разлика от предишни години, в тази новогодишна нощ липсваха много маскирани празнуващи. Някои дори бяха взели лаптопа и осъществиха директна връзка със своите близки като ги направиха съпричастни на купона.

Здраве и късмет най-често си пожелаваха празнуващите на площада. Традиционно българите свързват желанията си с най-съкровените си мисли и желания. Едно от най-честите е свързано със здравето и благополучието, работата и парите.