Председатели на структури в БСП, сред които и кметът на община Созопол Тихомир Янакиев (в средата), очакваха вчера пристигането на Корнелия Нинова. Снимка Черноморие-бг

Председатели на структури в БСП, сред които и кметът на община Созопол Тихомир Янакиев (в средата), очакваха вчера пристигането на Корнелия Нинова. Снимка Черноморие-бг

Членове на БСП - Бургас пътуват организирано с автобуси към София, научи "Черноморие". Те са тръгнали още в малките часове на нощта, за да бъдат в столицата за началото на дебатите в Народното събрание по повод внесения вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов от парламентарната група на "БСП за България".

Всяка организация в големите градове е имала квота от членове и симпатизанти на партията, която е трябвало да покрие, за да могат няколко хиляди души от страната да са днес в София. За целта са организирани автобуси, с които поддръжниците и членовете на партията да отидат в столицата. Очаква се те са скандират под прозорците на парламента, докато вътре вървят дебатите по внесения вот. Дали те ще останат и до края на деня, за да участват в антиправителствения протест ще стане ясно по-късно.

От вчера обаче от страната, в това число и от Бургас, са изпратили екипи на Жандармерията в София. По-всяка вероятност те ще трябва да окажат съдействие на колегите си в столицата при евентуално напрежение или провокация от страна на някои от протестиращите. Целта е да се избегнат директни сблъсъци между двеге страни в протеста.

Ден по-рано, вчера, лидерът на БСП Корнелия Нинова бе в Бургас за председателски съвет с участието на общински лидери на партията от Бургас и областта.

Нинова: Оставката на правителството ще върне доверието на Европа към нас