IMG_8182

IMG_8182

Човек и добре да живее, трябва да остави нещо прословутата мисъл на хан Омуртаг, издялана върху каменна колона в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново. Няма скромност, ако човек трябва да покаже нещо на своите знайни и незнайни приятели, на тези които обичат поезията. Категорични сме за това, като ви обявяваме, че в това може да се уверите, ако дойде утре - 17-ти юни от 17.30 часа пред библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Така не под звездите, а под греещото слънце на юни, журналистката и писателка Десислава Георгиева събира приятели. Поводът е "Вземи книга - стани съиздател".

Да припомним, че преди 6 години Деси влезе в гилдията на писателите. За много от нейните бивши и настоящи колеги това беше, "като гръм от ясно небе". Защото авторката беше запазила до последен миг, че издава първата си книга "Притча за момичето с къдриците". В луксозното издание тя включи преживяни стихове от срещата си с любими хора, както и от посещението й в неповторимата Кападокия. 
"Някога очите ми бяха с цвета на морето...
Някога душата ми бе огледало...
Някога ръцете ми бяха пристан...
Сърцето ми - обич...".
Това е абзац от последното стихотворение "Някога", което Деси Георгиева включи в "Притча за момичето с къдриците".
Сега отново след 6 години Деси излива душата си публично. Този път обаче журналистката от сайт "Черноморие" търси благородна подкрепа. Не за какво да е, а за издаване на нова книга. Затова ще ви доверим, че тя ще стане реалност на книжния пазар, само ако приятели подадат ръка на Десислава. Това може да стане не само по време на срещата, когато могат да се купят ограничен брой екземпляри от първата й книга. Авторката ще зарадва всеки присъстващ с лично обръщение и автограф. За да надигнем булото на срещата под юнското небе ви обещаваме, че ще има и други изненади.
И отново напомняме - заповядайте утре в 17.30 часа пред библиотеката на улица "Алеко Богороди" №21 в Бургас. Събитието се организа и със съдействието на Регионална библиотека "Пейо Яворов".