DSC_0844

DSC_0844

Даката изпревари Добрин Вътев

бургазлиите Добрин Вътев и Йордан Ангелов. По традиция името на отличения се обявява на церемония при откриването на изложбата с участници от конкурса. Този път приза, който се връчва за втори път от Областна управа, отиде при Йордан Ангелов - Даката (на снимката вляво) за творбата му "Пристан". Отличието му бе връчено от зам.-областния управител Евгени Врабчев. "Името на носителя ни беше дадено от директора на художествена галерия "Петко Задгорски" Георги Динев. Предварително не знаехме кои са другите номинирани, нито бяхме видяли произведенията им", казаха хора близки до областния управител. Според подчинените на Павел Маринов, "този който плаща, той поръчва музиката". Става така, че името на носителя им е било определено и те са нямали право на избор.

Като че ли станаDSC_0785 традиция у нас тези, които наистина учредяват награди да нямат контакт с автори, изпълнители от конкурси в различни жанрове, а да се съобразяват с наложеното им решение от журито. Случаят с приза на областта е показателен за това. Въпреки че името на художника, който ще получи наградата е "спуснато" на Областна управа, това не омаловажава качествата на автора и стойността на картината му.

Сайт Черноморие поздравява носителя на наградата на Областна управа. Творческият ни екип от години следи професионалното развитие, както на Йордан Ангелов, така и на Добрин Вътев. Като безпристрастна и обективна медия обаче, ние сме длъжни да отразяваме случващото се, такова, каквото е.