Надявам се още дълго време да си останем в този състав, каза Пламен Янев. Снимка Авторът

Надявам се още дълго време да си останем в този състав, каза Пламен Янев. Снимка Авторът

Децентрализация, понижаване на цената на водата и проверка на проекта за реконструкция на пречиствателна станция "Ясна поляна" са част от приоритетите на новия областен управител на област Бургас Пламен Янев. Той ще предложи на изпълнителната и законодателната власт да се премине към децентрализация, която да включва създаване на Областни съвети с мандатност. Тези съвети да се ръководят от областния управител, който заедно с кметовете от областта да изготвят четиригодишна програма с приоритетните проекти, по които да се работи. Успоредно с това да се изнесат някои от структурите на министерствата по места. Като пример Янев посочи "Басейнова дирекция", която е със седалище Варна и Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, която е в Бургас.

"Ще търся подкрепа и от останалите областни управители, след като те бъдат назначени и се съберем на среща", каза в отговор на въпрос на "Черноморие" Пламен Янев.

"В Областна управа има приемственост. Няма да допусна чисто политически назначения. Искрено се надявам да си останем в този състав с г-жа Мария Ценова, отколкото да има създаване на напрежение", допълни Янев.

Янев събира на закрито заседание кметовете от областта идния четвъртък. Темата ще бъде цената на водата. Според него тя може да бъде намалена с 80-90 стотинки.

Другата тема, по която ще работи е свързана с ремонта на пречиствателната станция "Ясна поляна". "Документацията на проекта за ремонт не е изготвена от Областна управа. Ще разпоредя проверка на проекта, за да стане ясно дали изпълнявайки го ще решим проблема с водата в областта", каза още Пламен Янев.

Пламен Янев: Велоалеята към Сарафово е незаконен строеж