DSC_6277

DSC_6277

Делото за "Ентуртранс" по съкратена процедура, освободиха 45 свидетели

Обвиняеми по нега са Ениз Ченгел - собственик на превозваческата фирма "Ентуртранс", с чийто автобус стана катастрофата, Станислав Димитров - шофьор на рейса и Николай Точев - служител на фирмата.

Делото ще е по съкратено производство и без разпит на част от свидетелите. Днес бяха освободени 45 свидетели. По думите на съдията Денчо Стоянов няма нужда от допълнителен разпит, защото те вече са дали своите показания.

Днес в залата бе разпитана Снежана Динкова - майка на Илияна Димитрова, загинала при катастрофата. Жената през сълзи на очи сподели, че дъщеря й е трябвало да сключи брак 15 дни, след инцидента с дългогодишния си приятел Страшимир. Двамата имат дете. "Бяхме изпратили поканите, избрали меюто за сватбата, но дъщеря ми не успя да се зарадва", сподели Снежана Динкова.

На разпит бе подложен и Паун Тенев - инспектор в ДАИ Пловдив. Той разказа, че е бил на мястото на катастрофата и видял, че автобуса е преместен с кран на около 200 метра, за да не пречи на движението по магистралата. При огледа са констатирани една спукана и скъсана гуми.

Делото продължава утре.

Снимка Лина Главинова