Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) поздрави режисьора Виктор Божинов (в средата) и актьора Михаил Билалов преди началото на първата прожекцията. Снимки Черноморие-бг

Кметът на Бургас Димитър Николов (вдясно) поздрави режисьора Виктор Божинов (в средата) и актьора Михаил Билалов преди началото на първата прожекцията. Снимки Черноморие-бг

В истински празник се превърна първата предпремиерна прожекция на новия български игрален музикален филм "Голата истина за група "Жигули". В зала "Тончо Русев" на обновения Културен дом Бургас (бивш Културен дом на НХК б.а.) дойдоха киномани, изкушени да видят филма. Това е първият музикален филм сниман у нас след "Оркестър без име", който е заснет в далечната 1980 година и излиза на голям екран през 1982 година.

Сред зрителите бяха и депутатите Димитър Бойчев и Ивелина Василева, областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, общински съветници - членове на Комисията по култура и читалищна дейност в ОбС - Бургас - Веселин Пренеров, Георги Дракалиев, Петър Статев, Тони Минасян, кметът на община Бургас Димитър Николов.

Михаил Билалов: Голата истина за група Жигули е свързан с Пламен Ставрев

На 10-ти февруари миналата година част от екипа на филма заедно с режисьора Виктор Божинов представиха проекта си пред членовете на Комисията по култура и читалищна дейност. Те кандидатстваха за съфинансиране от бюджета на Община Бургас. И получиха финансова подкрепа в размер на 50 000 лева.

Екипът на Под прикритие иска да снима музикален филм в Бургас

"Това е сантиментална комедия с добър актьорски състав. Това е история за връщане към младостта, за една несъстояла се любов", сподели преди година пред членовете на Комисията по култура и читалищна дейност режисьорът Виктор Божинов. Според него филм от ранга на "Оркестър без име" не е сниман отдавна и настоящия им проект ще бъде в тази стилистика. Режисьорът изрази тогава надежда, че филмът им ще роди няколко музикална хита. Автор на текстовете на песните, които звучат в "Голата истина за група "Жигули" е бургазлията Ивайло Вълчев, син на поета Ваньо Вълчев.

Бургас присъства във филма със знакове места и символи. Финалът е заснет в Зоната за обществен достъп по време на миналогодишното издание на кулинарния фестивал, който се провежда там. Сега предстои среща на филма с неговите зрители. Първите две прожекции бяха снощив Кутурен дом Бургас. Следващите две ще са на 15-ти април, четвъртък. Филмът тръгва по кината на 16-ти април.

Галерия