Решението за дезинфекцията е на Общинския кризисен щаб. Снимка Архив Черноморие-бг

Решението за дезинфекцията е на Общинския кризисен щаб. Снимка Архив Черноморие-бг

Миенето на улиците в Поморие с дезинфектант на хлорна основа започва от днес, съобщиха от Община Поморие. Мярката е предприета по нареждане на кмета Иван Алексиев срещу опасността от разпространение на COVID-19 в града. Третирането ще се извършва от специализиран автомобил, оборудван със система за миене.

"Правим всичко възможно да ограничим разпространението на вируса. Предвиждаме дезинфекцията да обхване всички основни улици на Поморие и поетапно да започне миене на улици и в останалите по-големи населени места в общината",  каза кметът Алексиев.

През миналата седмица бяха дезинфекцирани обществените сгради в Поморие. Редовно се дезинфекцират паркове, детски площадки, съдовете за смет и автобусни спирки.

Ежедневно в Общината се разпределят дезинфекциращи материали, маски, ръкавици и защитни облекла за нуждите на МБАЛ, Медицински център, Лични лекари, РУП и ПБЗН. Доставките са в зависимост от възможностите на фирмите дистрибутори на тези продукти.

От 13-ти март с решение на Народното събрание е обявено извънредно положение в цялата страна, което е в сила до 13-ти април.

112 са случаите на положителни проби на болни с корона вирус. Първият установен случай за пациент с корона вирус в област Бургас е от Карнобат - жена на 39 години, работила като готвачка в заведениев Банско.

Жената с корона вируса в бургаската болница е стабилна, контактувала е с 26 души

Тази сутрин щабът потвърди за втори случай на корона вирус в Бургас.