DSC_6179

DSC_6179

Диана Йорданова: Орешарски говори, все едно сме още в кампания

при управлението на Тройната коалиция. Това, което той говори е все едно

още предизборна кампания продължава. Цифрите, които бяха изнесени за дефицита се топят всеки път - първо бяха 1,5 мрлд. лева, след това станаха 1,2 мрлд., а после 800 млн. лева.Към момента дефицитът е 300 млн. лева и е в рамките на допустимото, предвидено при гласуването на бюджета за тази година. Това заяви Диана Йорданова - депутат втори мандат от ГЕРБ, избрана от Втори Бургаски многомандатен избирателен район.

Тя и колегите й от партията дадоха днес първата си пресконференция пред медиите в морския град, след провелите се извънредни парламентарни избори на 12-ти май.

Седемте депупати от партията на Бойко Борисов коментираха случващото се страната, политическата обстановка и действията на БСП. "Притеснени сме от репресиите и реваншизмът, който БСП се опитват да налагат - първо в държавната администрация, а след това и на местно ниво", заяви областният лидер на ГЕРБ Бургас и депутат Димитър Бойчев. Според него, вотът на избирателите е подменен, а причина за това е предизборната кампания, която се случи в деня за размисъл. "Това се отрази на резултатите от изборите и до ситуацията, която е в момента", допълни Бойчев.

"БСП, какво ще правят - национализация или удържавяване по отношение на Слънчев бряг? В акционерното дружество има 25 миноритарни собственици. Кой ще им плати активите? Държавата или община Несебър?", коментира казуса Бойчев.

От "Коалиция за България" изразиха мнение, че акционерното дружество трябва да бъде ликвидирано.

Снимка Лина Главинова