Тримата първи в Движение Гергьовден - Любен Дилов - син, Георги Маринчев и Драгомир Стефанов (отляво надясно) анализираха политическата обстановка в страната. Снимка Черноморие-бг

Тримата първи в Движение Гергьовден - Любен Дилов - син, Георги Маринчев и Драгомир Стефанов (отляво надясно) анализираха политическата обстановка в страната. Снимка Черноморие-бг

Бяхме убедени, че така ще стане. Президентът Румен Радев, каквото можа, направи. Вярваме, че ще има кабинет с мандата на "Има такъв народ", заяви Любен Дилов - син - почетен председател на "Движение Гергьовден" и народен представител от Втори многомандатен избирателен район - Бургас от листата на коалиция "ГЕРБ - СДС".

Създаване на Кръвен център в Бургас, шанс за превръщане на Ченгене скеле в етнографски резерват и в модел за другите места, като него, приемане на Общия устройствен план на Царево са само част от акцентите, за които депутатът Дилов и колегите му ще работят в настоящия парламент.

Дилов-син: Ще работим Бургас да има отново Кръвен център

"Неприятно ни е, че инвестиционни намерения са поставени на трупчета. Но ще продължаваме работата по програмата за саниране на жилищни сгради. Недопустимо е забавянето на Плана за възстановяване и устойчивост и това ще го усетим", допълни Дилов-син.

Според него, до две седмици ще има кабинет. "Знам, какво ще каже Слави (Станислав Триефонов - председател на "Има такъв народ" б.а.). Въпросът е как ще реагират другите на казаното от него. Да не стана така, че системните партии да проявят системни усилия за съставяне на антисистемно управление. Защото малките партии създават хаос, вместо да помагат за съставяне на кабинет", допълни Дилов-син.

"Нищо странно няма в поведението на Слави. Странно е от "Демократична България" да очакват, че той ще започне да говори с тях", допълни председателя на "Движение Гергьовден" Драгомир Стефанов.