DSC_4602

DSC_4602

Димитровден с победа за кметове На Димитровден градоначалникът на Бургас, който от 8 години управлява успешно една от най-големите общини в България, отново ще седне на кметското място. Случайно или не, точно на имения ден на Николов той печели убедително кметската надпревара с 84,41% (на база обработени 188 протокола в ОИК). Екипът на сайт Черноморие без да си преписва възможностите на баба Ванга, още миналата седмица го попита: Какво ще прави на имения си ден? Тогава Николов каза: Трябва да сложа вратовръзка, макар че по време на предизборната кампания се чувствах по-добре без нея. Часове преди обяд днес екипът на Черноморие поздрави Димитър Николов за имения му ден, както и за спечеленото отново кметско място.

Николов е кръстен на дядо си Димитър по майчина линия и се гордее с името си. След ангажиментите си, той е решил следобед да вдигне наздравица за празника си.
Днес повод да почерпи има и областният лидер на ГЕРБ в Бургас - Димитър Бойчев.DSC_1313 Той носи името на дядо си по майчина линия. "Първият поздрав получих от Димитър Николов (кмет на община Бургас). Двамата взаимно се поздравихме в нощта на изборите", каза пред Черноморието Димитър Бойчев. Той ще почерпи колегите си в офиса на ГЕРБ на улица "Конт Андрованти", а вечерта ще празнува с приятели.
Повод за двоен празник има и другият Димитър, но с фамилия Людиев. DSC_0532Водачът на листата на ГЕРБ за местните избори в община Бургас днес празнува имения си ден. "Какъв по-хубав подарък от този, който получих - победата ни на местния вот в Бургас?", каза пред Черноморие Людиев. Той отбелязва празника си традиционно - със семейството и приятелите си в домашна обостановка.
Димитър Германов - кмет на община Приморско от мандат 2011/2015 и кандидат на ГЕРБ за втори мандат,DSC_4485 който той спечели (данните са на база 50% обработени протоколи в ОИК) също има имен ден днес. Екипът на Черноморие поздравява именика, с когото не успя да се свърже по телефона.
Двама именици празнуват и в община Бургас. Единият - Димитър МаджаровDSC_4261 е шеф на общинско предприятие "Летен театър и фестивали". Той не пропуска да почерпи за празника си и да го отбележи с най-близките си в домашна обстановка.
Другият именик в община Бургас е журналистът Димитър Шишманов - част от екипа на пресцентъра на администрацията. Той вече разпъна пищна трапеза, за да почерпи хора от гилдията, общинари и приятели. DSC_9806Така, че всеки, който днес мине през стаята на пресцентъра, може да поздрави Димитър Шишманов и да се почерпи за негово здраве. Той е кръстен на дядо си по майчина линия. Не може да каже, дали свети Димитър го пази и покровителства, но уважава празника - Димитровден. По традиция и тази сутрин в ранни зори пръв го е поздравил неговият дядо Димитър, който също е именик. След това съпругата и детето. Митко и сега, и преди празнува скромно имения си ден, естествено с най-близките си хора.

Галерия