Изложбата ще бъде открита тази вечер в галерията

Изложбата ще бъде открита тази вечер в галерията

Директорът на бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" Георги Динев представя свой кураторски проект, озаглавен "Капки смях". Той се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас. Изложбата ще бъде открита днес в 18.00 часа.

"Капки смях" е проект, чиято цел е да се избяга от първообраза на възприятието за хумор. Картините интерпретират смешното, странностите и малките чудеса с хиляди лица в живота на хората и света около нас.

Изложбата има за цел да представи един нов начин на провокация. Да даде възможност на художници да покажат пред публика произведения създадени и свързани изцяло със забавния поглед на живота, през очите на твореца. 

В изложбата участват със свои творби 32-ма автори от страната и Бургас, които в своето творчество акцентират върху сатиричното, необичайното и самоиронията. Към всеки един от авторите е отправена лична покана.

В Бургас до момента не е имало подобна хумористична изложба. В световен план подобен род представяне има голяма популярност и предизвиква повишен интерес от страна на публиката в широк обхват.