Мария Маркова ще се изяви като режисьор в Културен дом НХК, който ръководи. Снимка Авторът

Мария Маркова ще се изяви като режисьор в Културен дом НХК, който ръководи. Снимка Авторът

Директорът на Културен дом НХК в Бургас - Мария Маркова ще направи своята премиера на "Червената шапчица" този петък, 15-ти януари. Мултимедийният спектакъл е предназначен за деца над 4 години и ще се играе в обновената зала "Тончо Русев" на Културния дом. 

След 27 г. сцената на Културен дом НХК отново се върти

Спектакълът е на Театрално Музикален Център - Разград. А поканата е отправена към Мария Маркова още в средата на миналата година. "Репетирахме основно в София, където живеят голяма част от актьорите. И сега ще пристигнат в Бургас за премиерата", каза пред "Черноморие" режисьорката. Тя е автор и на хореографията на танците в "Червената шапчица".

В спектакълът играят Яцек Янков, Надя Илиева, Филип Дончев, Берна Касимова и е със специалното участие на Даниела Туртуманова от бургаската Държавна опера. Текстът на постановката е на Радостина Николова, а костюмите са изработени от Мария Коева.

Заради противоепидемичните мерки спектакълът ще се играе при 30% от капацитета на зала "Тончо Русев" - 527 седящи места и 10 места за хора с увреждания, които се придвижват с колички. В продажба са пуснати 150 билета. "Обикновено бургазлии купуват билети в последния момент и затова съм приятно изненадана, че билети почти няма", сподели Мария Маркова.

Постановката ще бъде играна два пъти на 15-ти януари - от 18 и от 19 часа.