Дишо и Иван дадоха музикална подкрепа на изпълнителите от гимназията. Снимки Авторът

Дишо и Иван дадоха музикална подкрепа на изпълнителите от гимназията. Снимки Авторът

Дишо и Иван, които спечелиха трета награда на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" през 2022 година, дадоха силна музикална подкрепа на участниците в концерта по случай патронния празник на най-старото бургаско училище СУ "св. св. Кирил и Методий". Двамата музиканти заедно със свои колеги бяха музикален съпровод на изпълненията на гимназистите. Повече от час и половина продължи концерта, който събра в Летния театър ученици, преподаватели и родители.

Гимназията почита на 11-ти май своите патрони - светите равноапостолни Методий и Кирил. Концертът бе кулминацията на тържествата, с които днес училището отбеляза празника си.

"Средно училище "Св. св. Кирил и Методий" дарява знания. Каквото е училището днес, таково ще е и неговото бъдеще. Честит празник и на тези, които носят в сърцата си любов и признателност към буквите", каза в словото си директорът на училището Снежана Няголова. Поздравителни адреси до ръководството и екипа на гимназията отправиха председателят на ОбС Севдалина Турманова, началникът на Регионалното управление на образованието Петя Петрова, кметът на Бургас Димитър Николов.

Различни по стил песни и танци бяха включени в концерта. Децата от СУ "Св. св. Кирил и Методий" показаха своите таланти на мажоретки, на акробати, на танцьори, певци и рецитатори. Техните изпълнения бяха аплодирани от съучениците им, от учителите им, както и ог гостите, сред които Севдалина Турманова - председател на ОбС и Йорданка Ананиева - зма.-кмет по образование в Община Бургас.

На финала всички преподаватели заедно с директора се качиха на сцената и застанаха редом до участниците в концерта.

Галерия