Довършват ремонтите на 14 подлеза във Варна и "Приморски", като общата сума е 65 000 лв. Средствата, които са предвидени за тази цел в общинския бюджет, са общо 100 000 лв., а разликата от 35 000 лв. ще остане като резерв за крайни случаи, уточни Йорданов. С цел правилното отводняване на подлеза на "Патриарх Евтимий" кметът каза, че е предвидена доставка и монтаж на дъждоприемна решетка.

 

В отделните подлези ремонтите са различни според необходимостта – измазване, боядисване и т.н., посочи още Кирил Йорданов. Както бе обявено по-рано тази година, предстои да заработят общо 8 нови светофарни уредби на обща стойност 590 000 лв. 4 от светофарите вече са готови и предстои 72-часов период, в който те ще бъдат изпробвани, увери градоначалникът и добави, че останалите ще бъдат монтирани до края на ноември.

Местата на всичките 8 светофарни уредби са: на ул. "Девня" към Аспарухов мост; пътят от кв. "Виница" към село Кичево; кръстовищата на бул. "Цар Освободител" с улица "Поп Димитър", към газовата станция в "Младост" и АГ-болницата; Военноморска болница – бул. "Христо Смирненски", ул. "Първи май" – ул. "Вилите" и ул. "Под игото" – "Георги Пеячевич".

 

 

Днес+