IMAG0385

IMAG0385

Две семейства ще получат по 5 000 лв. за ин витро ще успеем да помогнем на две семейства по пътя им към мечтаната рожба", заяви Теодора Златева един от инициаторите и координатор на кампанията.

Тя се реализира от фондация "Искам бебе" и търговски център "Триа Сити Център". В рамките на девет месеца се набираха средства чрез продажбата на специално обозначени с етикет стоки в магазините и заведенията на територията на центъра. 20 % от стойността на стоките бе дарена за каузата.

Събраната сума от 10 000 лева ще бъде разпределена за ин витро процедури под формата на ваучери от по 5 000 лева.

Двойките, които имат проблеми могат да кандидатстват на адрес: [email protected]. Късметлиите ще бъдат изтеглени на случаен принцип. Те имат право сами да изберат лечебното заведение, в което да бъдат извършени процедурите, в срок от 6 месеца от момента, в който обявят имената им.

За да участват в кампанията двойките трябва отговарят на следните критерии: да бъдат български граждани, жители на област Бургас; жената да не е навършила 43-годишна възраст; двойката да има поне един неуспешен опит.

"С ръководството на УМБАЛ Бургас искаме да допринесем допълнително за каузата като ще разширим събраната сума с лекарства и труд от наша страна", каза д-р Антонио Душепеев – председател на комисията по здравеопазване и социални дейности към Общински съвет Бургас и ръководител на звеното по асистирана репродукция към УМБАЛ - Бургас.

Кандидатствалите за финансова подкрепа чрез кампанията, ще бъдат изтеглени на случаен принцип в присъствието на нотариус, представител на "Искам бебе" и представител на търговския център на 7-и юли. Освен двете двойки ще бъдат изтеглени и 3 резервни двойки, които в случай на отказ от страна на победителите да заемат тяхното място.

Кампанията се осъществява с подкрепата на УМБАЛ - Бургас и в частност звеното по асистирана репродукция.