Фестивалът включва забавни игри и демонстрации

Фестивалът включва забавни игри и демонстрации

Дядо Коледа и Снежна идват на кънки в Бургас. Те ще се включат в прачничния кънки фест, който ще започне на 29-ти декември в 13.00 часа на ледената пързалка на площад "Тройката". Той включва много демонстрации, забавни игри, състезания с интересни изненади и много награди. Организатор на Коледа на кънки е кпортен клуб "Екстрийм скейт".

В началото на януари на ледената пързалка в Бургас със съдействието на спортен клуб "Белите Акули" и Община Бургас, ще организира безплатни тренировки по хокей на лед и фигурно пързаляне. Първи стъпки на леда тогава ще могат да направят още деца с увреждания и в неравностойно положение.

Ледената пързалка в Бургас тази година ще работи от 10.00 до 22.00 часа, а площта й този път е цели 700 кв. м. Пързалката предлага кънки под наем с номера от 26-ти до 47-ми, така че всеки желаещ да я ползва, няма да остане отвън. Пързалката ще бъде на разположение за ползване до февруари, ако времето позволява.

Цените се запазват като миналата година - 7 лева за възрастен и 5 лева за деца до 12 години, наемът на кънки е 2 лева, ползването на гардероба е 1 лев. Любителите на кънките на лед ще могат да си купят и карти с определен брой посещения с отстъпка.