DSC_9176

DSC_9176

Едланта предлага европейско образование в Бургас Германия, Дания, Холандия, Италия, Швейцария и Чехия. ВУЗ-овете на бъдещите студенти предлагат над 50 000 бакалавърски и магистърски програми в широк спектър от специалности. Освен традиционно търсените "Бизнес и управление", "Финанси и счетоводство", "Право", "Архитектура", "Графичен дизайн" и "Интериорен дизайн", посетителите ще имат възможност да се информират относно условията за прием и на други специалности. Сред тях са нашумелите  "Моден дизайн", "Управление на събития", "Криминология", "Молекулярна биология", "Генетика", "Медицинска техника", "Нанотехнологии", "Биомедицинско инженерство" и "Кибернетика", "Уеб дизайн", "Компютърна анимация", "Машинно и авио-инженерство", "Електро-инженерство", "Електроника".

За първи път на изложение в България ще участват University of Southampton, който е неизменно в топ класациите за инженерни науки, бизнес мениджмънт и маркетинг,DSC_9172 химия, медии и комуникация, компютърни науки, социология, City University London – топ-университет за финанси и банково дело, както и TestDaf-Institut, в чиито центрове в България се провеждат изпити за международно признат сертификат за владеене на немски език. 
Дошлите на изложението ще имат възможността да посетят презентациите и да се срещнат с представители на Twente University – изследователски университет No1 в Холандия, University of Surrey – топ-университет във Великобритания за 12 различни специалности, Universität Nürnberg, водещ германски за специалностите медицина, медицинска техника, микробиология, стоматология, Technische Hochschule Ingolstadt, известен с обучението си в областта на инженерните науки – авио и автомобилостроене и самолетна и автомобилна информатика, Карловият университет в Прага и много други. 
Представителите на Europa-Universität Viadrina Frankfurt (Оder) ще запознаят кандидатите с бакалавърските и магистърските си програмите на немски и английски език и стипендиите, които университетът отпуска на студенти с отличен успех. 
Представители на Германската служба за академичен обмен (ДААД) ще обяснят   възможностите за финансиране на следването във Федерална република Германия и  образователната система в страната. 
Богата и разнообразна е съпътстващата програма на изложение "Европейско образование" от презентации и семинари, а желаещите да кандидатстват в британски университети за учебната 2014/2015 година ще получат безплатна регистрация в UCAS. 
По време на изложението ще бъде обявен и конкурсът на "Едланта" за есе на тема "Добре обмисленият избор е гаранция за успех" с награда стипендия от 1000 евро за учебната 2015/2016 г.
За участие в изложение "Европейско образование" 2014, както и за посещение на безплатните презентации и семинари, се изисква предварителна онлайн регистрация на сайта на "Едланта".