Едмонд Назарян получи финансова подкрепа в размер на 12 000 лева от Община Бургас за подготовката си. Снимки Лина Главинова

Едмонд Назарян получи финансова подкрепа в размер на 12 000 лева от Община Бургас за подготовката си. Снимки Лина Главинова

Парична подкрепа в размер на 12 000 лева за спортната подготовка и златна карта с 24-часов достъп до всички спортни зали в Бургас получи новият европейски шампион оп борба класически стил Едмонд Назарян. Чекът и картата бяха връчени на 18-годишния талантлив борец от кмета на Бургас Димитър Николов. Той посрещна Едмонд Назарян в сградата на Общината, за да му благодари за златния медал, който донесе на страната и респективно на клуба си - "Бургас".

"Преди година и половина повярвахме на един самороден талант. Бургас и клуб по класическа борба "Бургас" застанаха зад него и картотекираха Едмонд. Това е сериозно възраждане в този мъжки спорт", каза кметът Николов.

"Благодаря, че повярвахте и се съгласихте да привлечем Едмонд в Бургас. Преди пет години в националния отбор за момчета видях качествата на Едмонд и съм сигурен, че той може да бъде стимул за децата от клуб "Бургас. Тогава имаше натиск срещу привличането му. Но медалите за Едмонд тепърва предстоят. Той е първият европейски шампион по борба класически стил за Бургас. Силата на града ни е свободната борба", каза треньорът на Едмонд Назарян Николай Дачев. На срещата присъстваха общинските съветници Йордан Георгиев - председател на Комисията по спорт, Георги Маринчев - зам.-председател на Комисията по спорт, Иван Гаврилов, треньори и изявени борци, сред които и Дончо Жеков - европейски и световен вицеампион по свободна борба, както и децата, които тренират в клуб "Бургас".

"Когато станах европейски шампион бях на 21 години. Знам как се чувства Едмонд. Трябва да го пазим от контузии сега, а чрез него можем да напълним залите в Бургас. Ще помагам, с какво мога", каза Дончо Жеков.

Кметът на Бургас Димитър Николов предложи Едмонд Назарян да направи мастер клас за децата, които тренират борба класически стил от Бургас и региона. Той получи благодарствено писмо от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов за подкрепата, която Община Бургас оказва на Едмонд Назарян.

Галерия