Едмонд Назарян (вдясно) дойде за среща с кмета на Бургас Димитър Николов. Снимки Лина Главинова

Едмонд Назарян (вдясно) дойде за среща с кмета на Бургас Димитър Николов. Снимки Лина Главинова

Много съм щастлив, че зарадвах Бургас и България. Това каза новият европейски шампион по класическа борба в категория до 55 кг. Едмонд Назарян. Той спечели златото преди броени дни на провелото се в италианската столица Рим първенство. Едмонд стана шампион едва на 18 години. Той е картотекиран преди година и половина в клуб по борба "Бургас". Негов личен треньор е Николай Дачев.

Новият европейски шампион благодари на кмета Димитър Николов за подкрепата. Той се срещна с него в присъствието на състезателите от клуб "Бургас" и на ръководството на Общината. На срещата присъстваха и общинските съветници - Йордан Георгиев - председател на Комисията по спорт и Георги Маринчев - зам.-председател на Комисиято по спорт, съветникът Иван Гаврилов.

"Името на баща ми (Армен Назарян - европейски, световен и олимпийски шампион по класическа борба б.а.) тежи. Всички очакват от мен резултати и ми казват, че трябва да надмина баща ми. Но трябва да пазя и славата му. И същото време името ми помага, защото когато изляза на тепиха усещам напрежение в противниците, защото знаят, че съм Назарян", допълни Едмонд Назарян.

Галерия