AtentatBurgas

AtentatBurgas

Експертизите за атентана на летище Бургас са приключили точно е стоял терористът до автобуса в момента, в който взривното устройство е било активирано. Според част от свидетелските показания атентаторът се опитал да сложи взрива в багажното отделение, а според други е бил близо до вратата на автобуса, съобщи nakratko.bg.

Окончателните параметри относно точното количество взривно вещество ще станат ясни при следствения експеримент, който ще бъде проведен на 26-ти април, на полигон близо до Ихтиман. Тогава на полигона ще бъдат взривени и два автобуса - "Мерцедес" и "Мицубиши", които вече са осигурени. Осигурени са и специални манекени, които ще бъдат поставени на местата на пътниците. Взривното устройство ще бъде изработено от служба ДОТИ в МВР. Вероятно ще бъдат направени различни по количество бомби и по нанесените щети ще стане ясно окончателното количество, което е било в раницата на атентатора.
При антентата на летището загинаха шестима думи, туристи от Израел, сред които и българския шофьор на автобуса, в който бе поставена бомбата.