DSC_9534

DSC_9534

Евгений Мосинов е новият лидер на БСП Бургас

на 103 от делегатите на Отчетно-изборната конференция, което се проведе днес в драматичен театър "Адриана Будевска". Шестима бяха номинирани за председателския пост в началото на конференцията. Това са Евгений Мосинов, Пеньо Костадинов, Тодор Тодоров, Георги Драгиев, Дарина Стоянова и Иван Апостолов. Трима от тях си направиха отвод и така до финалното гласуване останаха - Евгений Мосинов, Пеньо Костадинов и Тодор Тодоров.

По време на тайния вот две трети от бюлетините бяха пуснати в полза на Мосинов. Опонентът му - Пеньо Костадинов, получи 58 от гласовете на делегатите, а Тодор Тодоров едва 5.

Мосинов поема председателския пост от Павел Маринов, който подаде оставка. Маринов бе избран за депутат по време на парламентарните избори през май тази година. След като положи клетва като народен представител, бе назначен на поста областен управител на Бургас от министър-председателя Пламен Орешарски. Така се стигна до свикването на извънредната конференция, за да бъде избран нов председател.

Другият претендент за поста днес - Пеньо Костадинов, стана ПР на Павел Маринов в Областна управа. Той обаче не успя да убеди съпартийците си в курса, който смята да прокара, ако стане председател. Така червените гласуваха в полза на Мосинов, който е и председател на Групата на БСП в Общинския съвет в града.