Фен клуба на "Акулите" ще си сътрудничи с тифозите на "Лацио" в самото начало запозна Персикети със структурата на фен клуба и с близките планове на организацията. Той постави и много въпроси, някои от които засягаха проблемите с влизането на стадиона, новите платени абонаментни карти за членовете на клуба, посещенията на мачове, когато отбора гостува. Специално внимание феновете отделиха на въпросите свързани с хореографията по време на официалните мачове на отбора, както и на привличането на нови привърженици.

 

Джан Пиеро Персикети изслуша внимателно всички поставени му въпроси и даде изчерпателни отговори. От своя страна той изтъкна факта, че за привържениците на отбора ще има карти, които ще бъдат в техния блок №20, като подробно обясни механизма, по който те ще могат да се сдобият с новите клубни карти, чиято продажба стартира на 15 януари догодина и ще даде възможност на притежателите им да гледат официалните мачове на отбора за сезон 2011 – 2012 като пролетните срещи от настоящия шампионат ще бъдат като бонус за привържениците. В най-скоро време както феновете, така и всички привърженици на "Черноморец-Бургас" и футбола ще получат подробна информация относно продажбата на клубните карти.

Персикети отдели обширно място на проекти, по които клубът ще работи в тясно сътрудничество с привържениците като например програма срещу расизма, която също ще стартира в началото на идната година и ще бъде насочена главно към учениците и студентите. Той поясни още, че работата в тази посока е задължително условия за получаването на лиценз от УЕФА на всеки клуб – участник в европейските клубни турнири.

На срещата феновете на "акулите" пожелаха да споделят опит с тифозите от бившия клуб на Персикети - "Лацио", като идеята бе приета с готовност за съдействие. Нещо повече Джан Пиеро веднага позвъни по мобилния си телефон до клуба от Италия и разговаря за възможностите за осъществяване на първи контакти между феновете на двата отбора.

В края на срещата изпълнителният директор на "Черноморец-Бургас" заяви, че вратата на неговия кабинет е винаги отворена за феновете, т. като връзката с тях трябва да е постоянна и директна, а "сините акули" поканиха него и  членове на управата на среща идната седмица в техния клуб.