Филмът за Силви Вартан ще бъде показан на 6 юни

Филмът за Силви Вартан ще бъде показан на 6 юни

Филм за Силви Вартан ще има своята премиера на фестивала "Откритие". "Силви Вартан. Отражения" ще бъде представен от неговия автор и продуцент Георги Тошев на 6 юни от 18.30 час в арт салона на Радио Варна. Прожекцията е с вход свободен.

"Това е филм за дълбоката емоционална връзка на една световна звезда с мястото, от което тръгва, в случая в България. Това е и история за едно момиче, което толкова силно е искало да бъде на сцена, че животът й се отблагодарява с тази световна слава. Срещнах се с нея по време на репетициите в зала „Олимпия“, когато тя подготвяше голямото си завръщане на сцената. Подарих й DVD с филма "Под игото", в който тя има съвсем малка роля и което я отвори емоционално към мен. Това бе началото на нашето приятелство. Забележително е, че напусна България на 6 години, но винаги се е наричала и българка. Няма по-добър посланик на България в света от нея", разказва Георги Тошев.

Пред българския екип Силви Вартан се връща назад във времето, спомня си как са напуснали България с влак, мястото, където са изселени, разказва за любовта, изневерите и драмата с Джони Холидей - как го спасява от опит за самоубийство и им се ражда синът Давид, за срещата си с последния си съпруг Тони Скот, за това как осиновява българчето Дарина, за срещата си с най-добрата си приятелка в България, която вижда след 40 години, за работата си от 1997 г. насам с фондация "Децата на България". Зрителите ще чуят доста от най-популярните й песни, които звучат във филма, песни на The Beatles, които са били нейна подгряваща група през 1964 г., ще научат за срещите й с редица знаменитости.

Галерия