Кадър от филма, който бе заснет през 2019 година. Голяма част от снимките са реализирани в Бургас и в района наоколо. Снимка Архив Черноморие-бг

Кадър от филма, който бе заснет през 2019 година. Голяма част от снимките са реализирани в Бургас и в района наоколо. Снимка Архив Черноморие-бг

Филмът "Петя на моята Петя" ще има своята кино премиера на 21-ви януари. В Бургас филмът ще има предпремиера на 16-ти януари, неделя, от 17.00 часа, в Културен дом НХК.

"Петя на моята Петя" имаше своята прожекция на закриването на "София филм фест на брега" през 2021 година.

"Отне ни 6 години, за да го реализираме. От идеята през 2015 до премиерата", призна процудентът Николай Урумов.

Част от снимките на "Петя на моята Петя" бяха заснети от 16-ти юни до 7-ми юли 2019 година в Бургас. На екрана се виждат емблематични места от града - фара, моста, Морската градина, терасата на Казиното. А действието се развива в най-старото бургаско училище "Св. св. Кирил и Методий". Филмът е посветен на родената в Бургас поетеса Петя Дубарова, но не е биографичен филм за нея. Той трябваше да бъде показан за 40-та годишнина от нейната смърт - 4 декември 2019 година. Но бе отложен за пролетта на 2020 година. След това пандемията попречи за планираната премиера преди повече от година. Въпреки препятствията, той вече имаше своята среща с публиката.

Филмът получи финансова подкрепа в размер на 400 000 лева от Националния филмов център и 165 000 лева от Община Бургас.

Петя на моята Петя с морска премиера 2 години след снимките

Билети за прожекцията на 16-ти януари се продават на касата в Културен дом НХК. Редовната цена е 15 лева. 12 лева струва билетът за учащи и пенсионери.

При изчерпване на билетите за тази прожекция ще бъде своевременно обявена втора, която да се състои по-късно същия ден, обясниха от Община Бургас. Гости на вълнуващата вечер ще бъдат много от членовете на филмовия екип.