numsi

numsi

Филмова премиера за юбилей на Музикалното

"Среща на поколенията". С него бяха отбелязяни 50 години от създаването на музикалното училище в Бургас, 90 години народно музикално училище "Родни звуци" и 100 години музикално дружество "Родни звуци".

Ученици, студенти и професионалисти - възпитаници на учебното заведение представиха тогава на сцената на Бургаската опера неповторим спектакъл с мултимедийно светлинно шоу и много музикални изненади в различни стилове създадени от български и чужди композитори. Гости на концерта бяха сопраното Мария Белчева, Павел Златаров - цигулка, Илияна Тодорова - пиано, Атанас Карафезлиев - цугтромбон.

"При подготовката на празничната програма сме се ръководили от два важни принципа - обединение и приемственост. Няма как да продължим без да си припомним миналото и за това събрахме завършили наши ученици, вече изяваващи се музиканти, и настоящи възпитаници на училището", заяви Златина Пантелеева – директор на НУМСИ „проф. Панчо Владигеров”.

Всичко това гражданите и гостите на града ще могат да видят във филмовата версия, чиято премиера предстои в последния ден на месец юни.