Форфелдер: Балъков е най-добрият играч, който "Щутгарт" някога е имал

77-годишният германец, който има и завидна политическа кариера като министър в различни ресори на провинция Баден Вюртенберг, беше удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на бургаския ВУЗ. Отличителната огърлица беше сложена на Форфердер от ректора на университета проф. Петко Петков.

 

"Ако още веднъж следвам, бих се заинтересувал от факултета по обществени науки във вашия университет", пошегува се в благодарствената си реч Форфелдер, възпитаник на прочутия университет Хайделберг, който е най-старият в Германия.

"Балъков е най-добрият играч, който "Щутгарт" някога е имал", обърна се високият гост към присъстващия на церемонията мениджър на "Черноморец - Бургас". Събитието уважиха областният управител Константин  Гребенаров, кметът Димитър Николов, председателят на общинския съвет Снежина Маджарова, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, председателят на Съвета на директорите на ПСФК "Черноморец - Бургас" Митко Събев, членът на ръководния орган на футболния клуб Душан Буковац, много преподаватели и студенти, служители на ПСФК "Черноморец – Бургас".

Форфердер е придружаван в Бургас от съпругата си Маргит. Късно тази вечер двамата ще заемат места във ВИП - ложата на стадион "Лазур", за да наблюдават мача "Черноморец" – "Локомотив" /Сф/.