Фортисимо и Кристина Дончева спечелиха с изпълнението си Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Фортисимо и Кристина Дончева спечелиха с изпълнението си Бургас и морето. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургаският вокален ансамбъл "Фортисимо" спечели златен медал на международния хоров конкурс "World Choir Festival" в Хонконг. Заради пандемията фестивала се проведе онлайн. Бургаските хористи с диригент Милена Добрева изпратили запис на своите изпълнения. "Събрахме се в залата на бургаската художествена галерия "Петко Задгорски" и записахме 25 произведения. Бяхме си набелязали няколко конкурса, които се провеждат онлайн и за които трябваше да изпратим записи на наши изпълнения", каза пред "Черноморие" Милена Добрева.

За конкурса в Хонконг те изпратили записано произведение, което са изпълнили на български език. Сред записите имало и фолклорна китка. "Фортисимо" е единственият български хор, който е участвал в категорията "Вокални ансамбли". Бургаските таланти са отличени със златен медал, станали са победители в категорията си и са получили и награда за най-добро изпълнение на фолклорно произведение.

Те са победители и в конкурса в Беларус, където също са изпратили свои записи за участие.

До края на годината им предстоят още конкурси.

А наградите от Хонконг и Беларус са само част от множеството отличия, които добавят в биографията си. Тази година "Фортисимо" и Кристина Дончева с изпълнението на песента "Заклинание" спечелиха националния конкурс "Бургас и морето".

Песен по текст на депутат спечели Бургас и морето