DSC_1550

DSC_1550

Ген. Михов: Политическият курс е важен за националната сигурност В много държави той се определя чрез референдум. У нас това не е така. Не е работа и на служебния кабинет да решава това, заяви генерал Михо Михов - водач на листата на коалиция АБВ във Втори многомандатен избирателен район - Бургас на среща с членове и симпатизанти. Генералът изнесе публична лекция на тема: "Национална сигурност и военният фактор в политиката за сигурност на Република България". Да чуят думите му бяха дошли офицери и сержанти от запаса.DSC_1509

Първата концепция за националната сигурност е написана и с участието на генерал Михов през 1997 година. "По времето на Тройната коалиция се заговори за стратегия, която така и не бе приета. Едва през 2012 г. този документ бе създаден. Сега опитите на служебното правителство за стратегия 2020 е смело и е претенция да бъде наградена стратегията, което обаче не е работа на това правителство", заяви генерал Михов.
Икономическата стабилност, здравеопазването, образованието са част от стълбовете на националната сигурност и гаранция за унитарността на държавата. Проблемите, с които трябва да се справят управляващите са свързани с повишаване на грамотността на населението, достъпно здравеопазване, работа. По последни данни 100 000 българи са неграмотни, а 900 000 са полуграмотни. "Тези цифри са страшни и застрашават интелектуалния потенциал на нацията", категоричен е генерал Михов.
На публичната лекция присъстваха и кандидат-депутати от листата на АБВ - Антон Коджабашев, Иван Киров, Райчо Костадинов, както и областният председател на партията в Бургас - Петко Иванов.