DSC_8435

DSC_8435

Георги Дюлгеров пее за болни от рак

и приятели", който ще се проведе на 26-ти септември от 18.00 часа в културен център "Морско казино" в Бургас. Благотворителната изява е под надслов "Да победим рака с любов". Целта е да бъдат набрани дарения за създаване на Център за психично възстановяване на онкоболни, който ще спомогне за емоционално възстановителния процес на хора, преживели стреса от борбата с тежката болест.
Често след проведено лечение, в периоди на ремисия, хората с онкологични заболявания се нуждаят от  специализирана грижа, която да спомогне за психичното им възстановяване. Рехабилитационният център ще предлага психологическо групово и индивидуално  консултиране, арт терапия, музикотерапия, йога, и всякакви мероприятия, свързани с възстановяване на психичното им здраве и създаване на положителна нагласа към живота. По време на бала ще бъдат представени продукти, изработени от онкоболни, както и творби - стихотворения и рисунки, сътворени от тях. С изпълненията си ще подкрепят каузата и Георги Дюлгеров, формация "Самвел", Виолета Пападакис, София Дряновска, Начко Богданов, Гергана Евтимова и дуо "Чели". За предоставените финансови средства в полза на каузата, дарителите ще получи документ за дарение.
В края на бала всеки от гостите ще има възможност да пусне светещ балон в небето с отправено послание към свой близък, загубил битката с рака или в подкрепа на такъв, който води борбата с тежката болест.