DSC_1336

DSC_1336

ГЕРБ: Доволни сме, че Зафиров научи за факултета че към университет "Проф. д-р Асен Златаров" ще бъде открит факултет "Обществено здраве и здравни грижи". Въпреки че е неуместно късно г-н Зафиров да говори за тази нова структура, все пак е похвално, че той e научил за нея – вероятно от дневния ред на Народното събрание. Това се казва в нарочна декларация на депутатите от ГЕРБ Бургас разпростране до медиите. Тя е в отговор на изявлението на Атанас Зафиров, че ГЕРБ саботира новия факултет и депутатите не са се регистрирали за кворума днес.

"Призоваваме народния представител от БСП да запази спокойствие. Утре групата на ПП ГЕРБ ще осигури кворум в Народното събрание и след като бъде освободен лидера на БСП ще преминем и към така важната точка за развитието на нашата област", се казва още в декларацията на ГЕРБ - Бургас.
Решението за откриването на новия факултет бе прието с пълно мнозинство преди седмица в парламентарните комисии по образование и наука, и по здравеопазване. В комисията по здравеопазване ГЕРБ - Бургас има двама представители, които работят за тази кауза повече от година.
"Идеята за този факултет успя да обедини народни представители от различни партии, част от които подкрепяха работата по предстоящото му откриване активно. Г-н Атанас Зафиров обаче не е сред тях. 
На останалите колеги, от различните партийни формации, искаме да благодарим за подкрепата, защото този факултет наистина е важен за развитието на Бургаска област", се казва още в декларацията.