Бургаските депутати от ГЕРБ се отчетоха за една година управление. Снимка Лина Главинова

Бургаските депутати от ГЕРБ се отчетоха за една година управление. Снимка Лина Главинова

Над 100 млн. лева е инвестицията в пътната инфраструктура в област Бургас за една година. Част от средствата са от бюджета на агенция "Пътна инфраструктура", а другите са по линия на Министерски съвет. Това каза областният лидер на ГЕРБ и депутат Димитър Бойчев на отчета по повод една година от предсрочните парламентарни избори. Те се проведоха в края на март 2017 година.

Бургаските депутати от ГЕРБ отчетоха свършеното за първата година от мандата си. "Дадохме ясни, конкретни и реалистични ангажименти, част от тях вече сме изпълнили", добави депутатът от ГЕРБ Ивелина Василева.

Между 15 и 18-и юни ще бъде завършено разширението на пътя от Бургас за Слънчев бряг. Проектът включва и изграждане на обхода на Ахелой и Поморие. През есента ще започнат работните дейности по обхода на Несебър и Слънчев бряг. След края на сезона ще се започне и ремонта на пътя Малко Търново - Царево, за който има осигурени средства. Предстои проектирането и разширяването на пътния участък, което ще се случи през 2019 година.

3 млн. лева ще бъдат инвестирани за обхода на Камено.

Подменят ВиК съоръжения в осем общини за 350 млн. лева