DSC_2714

DSC_2714

ГЕРБ: С отчета си правим заявка за още един мандат

Това каза депутатът от ГЕРБ и областен лидер на партията в Бургас - Димитър Бойчев. Днес шестимата депутати от Бургаския многомандатен избирателен район се отчетоха да свършеното от тях в парламента. "Както виждате, правим го периодично. Така че ще се отчетем и като приключи мандата ни", допълни Бойчев.

Той и колегите му - Диана Йорданова, Иван Вълков, д-р Галина Милева, Стоян Гюзелев и Вяра Петрова казаха, какво са свършили за времето, през което са в парламента и какво още им предстои да направят. Депутатите се похвалиха с инфраструктурните обекти - изграждането на пътен възел "Юг", развалянето на договора за петролопровода "Бургас - Александруполис", реконструкция на основни пътища (Бургас - Малко Търново, Царево - Резово, Айтоски проход, Сунгурларе - Мъдрино и други). В момента се работи по доизграждането на автомагистрала "Тракия", има изготвен и проект за пътен възел "Запад". За него ще бъдат осигурени 22 млн. лева, допълни Иван Вълков.

"До две години трябва да бъдат готови обходите на пътя Бургас - Поморие. В момента вървят отчуждителните процедури на имоти. А до началото на лятото ще приключи ремонта на отсечката между Сарафово и Поморие", каза Димитър Бойчев.

3 млн. лева са отпуснати за брегоукрепването по морските общини. Сумата за община Поморие е 912 000 лева, за община Приморско - 800 000 лева, за община Бургас - 680 000 лева и за община Царево - 500 000 лева.

"За нуждите на бургаската пожарна ще бъдат доставени четири нови пожарни автомобила", каза по време на отчета д-р Галина Милева. Колежката й Диана Йорданова обясни за участието си в изготвянето на законите за публично-частно партньорство и закона за публичните финанси.

Снимка Лина Главинова