2 Brothers сложиха началото на няколкочасовия музикален маратон, който продължи до ранните часове в неделя. Снимки Лина Главинова

2 Brothers сложиха началото на няколкочасовия музикален маратон, който продължи до ранните часове в неделя. Снимки Лина Главинова

Горещи музикални страсти сложиха финалната точка на първото издание на "SPICE music festival", което се проведе на пристанището в Бургас. В продължение на две вечери меломани от цялата страна и от различни части на Европа се забавляваха с хитовете от 90-те години на миналия век. Фенове от различни поколения, но белязани от музикалните тенденции на това време, не пропуснаха да пеят, да танцуват и да се забавляват заедно с групите и изпълнителите, които участваха в "SPICE music festival". Едни от най-емблематичните парчета, някои от които превърнали се в платинени, огласиха пространството около пристанището.

Добра организация и строг пропускателен режим посрещаше меломаните двете фестивални вечери. Мястото пред сцената буквално се нажежаваше от страсти по време на изпълненията. За градуса на емоциите втората вечер се погрижиха "2 Brothers", "E-rotic", "Cappella", "Deep Zone", Ice MC, "No Mercy", "2 Unlimited". 30-минутните изпълнения на участниците се редуваха с 20-минутен сет на DJ.  Изключение направи един от създателите на "No Mercy". Той излезе на сцената сам и засвири на акостичната китара вечните хитове на групата, като не пропусна да повтори "Where Do You Go" и с това изпълнение прехвърли с 12 минути отреденото му време за участие. Така появата на "2 Unlimited" се изтегли 10 минути по-късно, но недоволни от това нямаше.

Освен с музика, меломаните разпускаха и с напитки и се подкрепяха с вкусна храна приготвена на караваните и шатрите от 15-те готвачи, които участват в "Street food & Art Festival", който се провежда от 7-ми до 11-ти август на територията на пристанището. В двата фестивални дни на "Street food & Art Festival" съвпаднаха със "SPICE music festival". Така напрактика всички, които имаха билети за музикалния фест успяха да опитат и от апетитните ястия на уличните готвачи. Един от тях тази вечер ще бъде избран да представя страната ни на финала в Швеция тази есен.

Галерия